Een foto van de begrafenis

Hoe sta jij tegenover de mogelijkheid van het maken van een foto begrafenis? De allereerste keer dat ik dit mee maakte had ik zo mijn twijfels. Tijdens de uitvaart van mijn tante liep er steeds iemand met een camera, zo onopvallend mogelijk, door de menigte heen. Deze hield zich tijdens de dienst afzijdig, maar in mijn ooghoeken zag ik dat deze meerdere kiekjes maakte. 

Na de uitvaart had ik aan mijn oom gevraagd wie die persoon nu precies was en toen kreeg ik te horen dat deze van A3ANA Uitvaartfotograaf was. 

Een dierbare herinnering

Deze legde deze moeilijke dag vast door middel van een foto van de begrafenis te maken. Op deze manier kon mijn oom en andere mensen hier later nog eens naar kijken, goed voor de rouwverwerking.

Ondertussen heb ik al meerdere uitvaarten gehad en steeds vaker kwam ik deze fotograaf tegen. In het begin leek mij dit een nare situatie. Normaal maak je deze prenten op leuke dagen, bijvoorbeeld op verjaardagen of bruiloften. Maar nu ik zelf heb ondervonden hoe het helpt bij de rouwverwerking sta ik hier zeer positief tegenover.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheid van dit bedrijf, neem dan contact met hun op. Tijdens dit gesprek met de nabestaande of de uitvaartverzorger, worden de momenten besproken die vastgelegd moeten worden, zoals de rouwstoet, de bloemen.