Welke acne producten heb jij nodig?

Acne zijn een soort jeugdpuistjes. Deze puisten zitten op het gezicht, op de rug, de borst of op de schouders. Je huid heeft kliertjes die talg aanmaken, en als deze verstopt of ontstoken raken ontstaan er puistjes. Acne komt het meeste voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. In een enkel geval ontstaat acne op latere leeftijd. De meeste mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne, maar niet iedereen heeft het in dezelfde mate. Acne is een huidaandoening die duidelijk te zien is, en mensen veel psychische en mentale problemen kan geven. Wil je weten wat je aan acne kunt doen? In deze blog kun je een paar tips lezen.

Het ontstaan van acne

De meeste mensen krijgen tijdens hun puberteit last van puistjes. Sommige personen hebben er meer last van dan anderen, en niet iedereen heeft evenveel puisten. Acne ontstaat door hormoonveranderingen. Dit komt doordat de talgklieren in de huid meer talg aanmaken, en de opperlaag van de huid dikker wordt. Als er te veel talg en huidschilfers op de huid liggen, kunnen de klieren verstopt raken. Er zal eerst een mee-eter ontstaan, als deze gaat ontsteken ontstaat een een puist. Als je medicijnen gebruikt, zoals steroïden, anti-epileptica of antidepressiva, kan de acne erger worden. Ook speelt erfelijkheid een rol in het ontstaan van acne. Je kunt naar Vive Huidtherapie gaan voor passend advies.

Wat kun je zelf doen tegen acne?Als je last hebt van acne, kun je naar een huidtherapeut gaan voor advies en een eventuele behandeling. Meestal schrijven ze je dan Acne producten voor. Ook kun je zelf wat doen tegen acne, zoals je huid met rust laten. Als je klaar bent met wassen, kun je het beste je huid voorzichtig droogdeppen. Het is niet verstandig om bij acne je huid te gaan masseren of overmatig te wassen. Het irriteert je huid alleen maar. Zorg er ook voor dat je niet aan je puisten zit, dus vermijd peuteren en uitknijpen. Hierdoor kun je nieuwe puisten krijgen of zelfs littekens.