Tankini met beugel: mooi en functioneel

Tankini’s zijn er in alle soorten en maten. Wil je voorgevormde cups? Wil je een halternek of juist niet? Ook bestaan er modellen met of zonder beugel. En daar gaan we het in dit artikel over hebben: de tankini met beugel. Wat is het precies en waarom zou je dit dragen? Deze vragen gaan wij voor je beantwoorden! 

Wat is een tankini met beugel?

Niet iedereen vindt het fijn om in een bikini over het strand te lopen. Je laat namelijk best wel wat huid zien. Maar een badpak is ook niet altijd een fijn alternatief. Als je bijvoorbeeld moet plassen, moet je het in z’n geheel uitdoen. Dit kan vervelend zijn. Gelukkig bestaat er nog een middenweg, namelijk de tankini. Het is eigenlijk een hybride tussen een bikini en badpak. Het is tweedelig en bestaat uit een bikinibroekje en een topje. Dit laatste lijkt erg op een tank top. Vandaar de naam! Deze top is wat langer en verbergt je hele middel. Een ideaal alternatief voor degenen die geen bikini en badpak willen dragen!

En wat is dan een tankini met beugel? De top biedt iets extra. Het werkt eigenlijk net zoals een gewone bh en levert extra ondersteuning. Deze ondersteuning zorgt er ook voor dat je decolleté mooier uitvalt. Comfortabel voelen en er mooi uitzien, wie wil dat nou niet? 

Waarom een tankini met beugel?

We hebben het net al even genoemd, maar een tankini biedt extra ondersteuning. Dit is eigenlijk vooral handig voor vrouwen met zwaardere borsten. Want zwaardere borsten vragen nou eenmaal om meer steun. Deze extra ondersteuning is uiteindelijk goed voor je houding en lichaam. Dat niet alleen: ook kun je het topje omhoog doen tijdens het zonnen. Zo kun je alsnog de benodigde zonnestralen meepakken. Voel je je daar niet comfortabel bij? Dan kan je het natuurlijk ook gewoon omlaag laten. 

Ook is het even wat praktischer dan een normaal badpak. Bij een normaal badpak met beugel moet je je eerst helemaal uitkleden voordat je kunt plassen. Dit geldt niet voor een tankini met beugel. Hier hoef je alleen het broekje uit te doen. Het gaat dus veel makkelijker. Tot slot kun je de tops en broekjes eindeloos combineren. Het zijn immers losse kledingitems. Hoe leuk! Je kunt dus mixen en matchen met andere tankini’s, maar je kunt natuurlijk ook de top boven een leuk spijkerbroek dragen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Grotere maten

Zoals je al hebt gelezen, geeft een tankini met beugel extra ondersteuning aan jouw borsten. Dit is dus vooral essentieel voor vrouwen met zwaardere borsten. Ze zijn dus ook verkrijgbaar in grotere maten. Zo heb je een tankini met beugel cup E, F of G.  Vaak bestaan ze ook al vanaf kleinere maten. Heb je ook een buikje wat je liever nog even verbergt? Dan kan je ook wat lossere tankini’s kopen die het kunnen verhullen. Volgens ons niet nodig, maar we begrijpen dat je je hierdoor lekkerder in je vel kunt voelen.