vakantiebestemmingen

Waar koop je het beste een leren jas?

Ben je op zoek naar een mooie leren jas? Het adres waar je een mooie leren damesjas kunt kopen is BKleder.nl. Je vind in de winkel, maar ook op de website, leren jassen in alle soorten en maten. Ben je niet zeker van de juiste maat kom dan passen in de winkel van BK leder in het centrum van Almere. Al jaren is BK leder een vertrouwd adres voor het kopen van mooie kwaliteit lederen jassen voor zowel dames, heren én kinderen. Omdat hier alleen de beste kwaliteit leren jassen worden verkocht weet je zeker dat je jarenlang plezier hebt van je jas. Zeker als je jouw leren jas ook goed onderhoud. Wil je meer weten of heb je vragen over een bepaalde leren jas of over het onderhoud van je jas? Ook daarvoor kun je terecht op de website of in de winkel. Bellen mag natuurlijk ook! 

Je doet jaren met een goede leren jas

Een goede leren jas is duurder dan een ‘gewone’ jas, maar het voordeel van een goede leren jas is dat deze dan ook jaren meegaat. Een goede leren jas is gemaakt van natuurlijk materiaal en is een duurzaam product. Dat is dan ook een van de redenen waarom veel mensen op dit moment een leren jas kopen, al is dat niet de enige reden. Een goede leren jas zit warm, is comfortabel en raakt nooit uit de mode. Of het nu gaat om een lange dames- of heren jas of om een kort Bikerjack, een leren jas is tijdloos. Je moet uiteraard wel letten op de kwaliteit van het leer. Leren jassen worden gemaakt van verschillende soorten leer, maar kunnen ook worden gemaakt van nep leer. Je kunt een nep leren jas direct herkennen aan de prijs die voor de jas wordt gevraagd. De kwaliteit van een nep leren jas is een stuk minder waardoor je er ook minder lang van kunt genieten. Een nep leren jas verslijt veel sneller en zal ook eerder kapot gaan. Wil je lang kunnen genieten van je leren jas koop dan een leren jas die gemaakt is van echt leer! 

Waar moet je op letten bij het kopen van een leren jas

Zoals gezegd moet je bij het kopen van een leren jas letten op de kwaliteit van het leer. Maar ook de maat van de jas is belangrijk. Een leren jas moet comfortabel zitten, niet te klein zijn, maar zeker ook niet te groot. Koop je een leren jas die te groot is voelt deze zwaarder aan en ziet er vaak wat ‘lomp’ uit. Trek voor het passen van een leren jas, een dikke trui aan, knoop of rits de jas dicht, strek je armen uit en maak een paar bewegingen. Als de jas dan ‘goed’ aanvoelt, is de pasvorm goed. Let ook op de lengte van de jas, een lange leren jas kan gauw té lang zijn. Een té korte leren jas zul je niet zo gauw aantrekken. Een leren jas zal nog een centimeter of twee uitzetten tijdens het dragen. Door de jas te passen met een dikke trui aan kun je je jas ook goed dragen op koudere dagen! 

Zorg goed voor je leren jas

Een leren jas heeft, net als elk ander kledingstuk, onderhoud nodig. Wanneer je een leren jas koopt, kun je deze het beste direct behandelen met een kleurloze lederspray die ook het leer beschermd. Om er zeker van te zijn dat de spray niet de kleur van je jas aantast, probeer je deze eerst uit op een plaats die niet opvalt zoals de binnenkant of onder je oksel. Herhaal dit een aantal keren per jaar en als je de jas opbergt voor een kortere of langere tijd. Hang je jas nooit in het zonlicht want dan verkleurd het leer en droogt het leer ook uit. Het beste hang je een leren jas op een hanger om de pasvorm te bewaren. Als je jas nat is geworden, laat deze dan op kamertemperatuur drogen. Je kunt watervlekken verwijderen door het leer tegen elkaar te wrijven. Vergeet niet om je jas hierna weer te behandelen met de beschermende spray.