knikkerbaan

Redenen om een knikkerbaan voor je kind te kopen

Ben jij op zoek naar een geschikt cadeau voor jouw kind voor de aankomende verjaardag of wil jij ze deze kerst lekker verwennen met nieuw speelgoed? Dan is het tijd om de Hubelino knikkerbaan aan te schaffen. Vrijwel iedereen heeft als kind gespeeld met de knikkerbaan. Het knikkeren was een activiteit die iedereen op het speelplein bij elkaar bracht, maar ook een hobby die thuis volop doorging. Naast dat je jouw kind op de knikkerbaan voorziet van een hoop speelplezier, zijn er nog meer redenen waarom de knikkerbaan een geschikte toevoeging is aan de speelgoed collectie van jouw kind.

Samen herinneringen maken met de knikkerbaan

Wij, als ouders, hebben de verantwoordelijkheid om onze kinderen bouwstenen te geven om zichzelf te ontwikkelen. Voor een kind is het belangrijk dat de nieuwsgierigheid op een erg vrije manier gestimuleerd wordt. Spelen is daarom een enorm belangrijk onderdeel. Spelen stimuleert de creativiteit, leert hoe je kunt communiceren met de speelgenootjes en spelen brengt nieuwe uitdagingen. Volwassenen vinden het echter ook nog steeds leuk om te spelen met speelgoed. Het brengt ons namelijk terug naar een zorgeloze tijd waar we onze zware verantwoordelijkheden tijdelijk kunnen vergeten. Als ouder is er niets mooier dan samen met je kind spelen met speelgoed en samen herinneringen te maken. Wanneer jij jouw kind ziet genieten, dan maakt het jouw dag ook goed. De Hubelino knikkerbaan voorziet je van dit plezier. 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen veilig met de knikkerbaan spelen?

Om optimaal te kunnen genieten van het speelgoed, is het van belang om speelgoed te vinden dat bij de leeftijd past. Wanneer we kijken naar de knikkerbaan, dan wordt er over het algemeen aangeraden dat dit vanaf 3 jaar gebruikt kan worden. Vanaf deze leeftijd kunnen ze met behulp van een Hubinon knikkerbaan zelf hun knikkerbaan bouwen. Dit is niet alleen een goede stimulatie voor het ruimtelijk inzicht, maar het prikkelt ook de creativiteit. Is jouw kind nog jonger dan drie jaar of speelt het soms samen met kindjes van drie jaar of ouder? Let dan goed op het speelgoed wat er beschikbaar is. Gelukkig staan de Hubelino materialen bekend om hun veiligheid. Ze zijn gemaakt van gifvrije, antibacteriële en sterke materialen. 

De geschikte knikkerbaan voor de leeftijd

Er zijn veel verschillende knikkerbanen te vinden. De ene collectie is geschikt voor jonge kinderen, terwijl de ander geschikt is voor kinderen boven de 5 jaar. Neem eens een kijkje op de website van Uniblocks.nl. Hier is al het speelgoed handig verdeeld in jaren. Zo filter je direct welke knikkerbaan geschikt is voor de leeftijd van jouw kinderen.