rouwboeket

5 tips voor het bestellen van een rouwboeket

Dien je een rouwboeket te bestellen voor een overleden dierbare? Dan is het handig om te weten hoe je dit het beste kan doen en waar je op moet letten bij het bestellen van rouwbloemen. Hieronder 5 tips voor het bestellen van een rouwboeket.

1. Juiste stijl en grootte

Hield de overledene van grote boeketten of juist van leuke, kleine boeketjes? Probeer hier ook rekening mee te houden bij het samenstellen van een rouwboeket. Het gaat tenslotte om het bewijzen van de laatste eer aan de overledene. 

2. Kleur bloemen

Kleuren kunnen veel zeggen. Van vroeger uit werd er veel gebruikgemaakt van witte en lichte bloemen, maar tegenwoordig is het een stuk vrijer wat gekleurde bloemen in een rouwboeket betreft. Rode bloemen staan bijvoorbeeld voor liefde en passie. En zo zijn er nog diverse andere gekleurde bloemen die een bepaalde betekenis hebben.

3. Betekenis van de bloemen

Er zijn een hoop (bekende) bloemen die ook nog eens een mooie betekenis hebben. Rozen staan bijvoorbeeld voor ultieme liefde en respect naar de overledene toe. Acacia’s staan voor vriendschap en Amaryllissen voor bewondering en trots. Op die manier kun je dus ook een mooi rouwboeket samenstellen voor de overledene. Rouwboeket bestellen kun je eenvoudig online doen.

4. Bestellen en laten afleveren

Bestel rouwstukken altijd ruim op tijd en geef daarbij ook duidelijk je wensen aan. Als het boeket eenmaal samen is gesteld, dien je ervoor te zorgen dat het juiste afleveradres, de tijd en datum duidelijk genoteerd zijn. Zorg er tot slot voor dat de volledige naam van de overledene op het boeket wordt vermeld als het rouwboeket afgeleverd dient te worden bij het rouwcentrum. Zo weet je zeker dat het rouwboeket op het goede moment en op de juiste uitvaart wordt afgeleverd.

5. Betrouwbare bloemist

Ga op zoek naar een betrouwbare bloemist om je rouwboeket samen te laten stellen, zo weet je zeker dat je rouwboeket op de juiste manier en op de juiste locatie wordt afgeleverd. Een bloemist die ervaring heeft met het samenstellen van rouwboeketten zal je ook goed kunnen helpen om een mooi eerbetoon voor de overledene samen te kunnen stellen.