oud en nieuw vieren

Tips voor het vieren van oud en nieuw met de kinderen

Nieuwjaar is een speciale tijd van het jaar, waarin we afscheid nemen van het oude jaar en het nieuwe jaar verwelkomen. Voor ouders met kinderen kan het echter een uitdaging zijn om oud en nieuw te vieren. Gelukkig zijn er tal van manieren om oud en nieuw met de kinderen te vieren en er een geweldige ervaring van te maken. Lees de tekst hieronder door voor de beste tips om oud en nieuw te vieren samen met de kinderen.

Tip 1: Nieuwjaarsfeest organiseren

Een geweldige manier om oud en nieuw met de kinderen te vieren, is door een nieuwjaarsfeest te organiseren. Denk hierbij vooral aan een kindvriendelijk feest met alleen je eigen gezin of samen met andere gezinnen. Versier je huis met feestelijke decoraties en laat de kinderen meehelpen met het versieren. Zorg voor kindvriendelijke snacks en drankjes, plan leuke activiteiten en spelletjes om de kinderen bezig te houden terwijl ze wachten op het vuurwerk.

Tip 2: Samen kijken naar vuurwerk

De meeste kinderen zijn vaak dol op de kleurrijke explosies in de lucht en knallende geluiden. Als het veilig is, overweeg dan om met de kinderen naar een vuurwerkshow te gaan. Het is echter belangrijk om de vuurwerkregels en veiligheidsvoorschriften te volgen om ervoor te zorgen dat je kinderen veilig zijn. Ga je ook samen vuurwerk afsteken? Dan moet er altijd een volwassene in de buurt zijn om toezicht te houden. Online vuurwerk zoals sterretjes en fonteinen vind je in het aanbod kindervuurwerk van Vuurwerkland.nl. Zo kun je samen het vuurwerk afsteken.

Tip 3: Nieuwjaarsfilm

Laat de kinderen een nieuwjaarsfilm kiezen die geschikt is voor hun leeftijd en geniet op deze manier van oud en nieuw. Zet popcorn klaar en dim de lichten in de woonkamer om extra sfeer te creëren. Las om middernacht een pauze in om samen het nieuwe jaar te vieren.

Tip 4: Tijdcapsule maken

Je kunt samen met de kinderen een tijdcapsule maken. Laat de kinderen tekeningen maken en brieven schrijven aan hun toekomstige zelf. Zorg voor een luchtdichte container en begraaf de tijdscapsule in de tuin. Plan vervolgens een datum in de toekomst in om de tijdscapsule op te graven. 

Tip 5: Creëer een nieuwjaarsresolutiespel

Nieuwjaarsresoluties zijn ook voor kinderen belangrijk, aangezien ze zo kunnen werken aan het stellen van doelen en aan zelfverbetering. Creëer een nieuwjaarsresolutiespel waarbij elk familielid zijn of haar doelen voor het komende jaar kan delen.