Rammelaar: perfect voor jouw baby

Een nieuwe baby brengt veel nieuwe aandachtspunten met zich mee. Je moet met allerlei zaken bezighouden. Van groot tot klein: van de opvoeding tot het kopen van het juiste babyspeelgoed. Want wat kan je zo’n jonkie nou geven? Waar heeft jouw baby nou wat aan? Het antwoord is: een  rammelaar. Dit is het perfecte speelgoed voor jouw kind! Wil jij meer informatie hebben over dit product? Lees dan gauw verder

Wat is een rammelaar?

Het is altijd goed om even te beginnen met de basis. Want wat is het nou precies? Het is een hol voorwerp waarin een of meerdere balletjes in zitten. Als je de rammelaar beweegt, zul je geluid horen. Dit geluid ontstaat doordat de balletjes tegen het holle voorwerp slaan. Het is een stuk speelgoed voor baby’s. Wel is het pas geschikt voor baby’s vanaf drie maanden oud.

Oorsprong

Wist je dat dit voorwerp al heel lang bestaat? De precieze oorsprong is onduidelijk, maar de oudste exemplaren stammen uit de prehistorie. Bizar toch! Wereldwijd kun je verschillende voorbeelden van rammelaars tegenkomen. Bij Hopi-indianen worden ze bijvoorbeeld als ritmische muziekinstrumenten gebruikt. Een veelzijdig voorwerp dus! Het wordt al duizenden jaren als speelgoed gebruikt. Ook werden er verschillende materialen gebruikt. Vroeger had je rammelaars van aardewerk of keramiek. Zelfs been was een gebruikt materiaal. Tegenwoordig vindt je ze in hout, plastic of zilver. 

Waarom zijn ze zo populair?

En waarom is een rammelaar dan het perfecte speelgoed? Het geeft je baby veel plezier. De geluiden, kleuren en materialen hebben een positief effect op je baby. Dat niet alleen: het bevordert de coördinatie van je baby! Met name de oog- en handcoördinatie wordt getraind. Het zicht, het gehoor, de tastzin en het grijpen wordt gestimuleerd. Je baby kijkt er naar, hoort de vele geluidjes en zal het dus proberen vast te houden. Ook zal je baby het willen bewegen en erop willen bijten. Allerlei nieuwe impulsen en handelingen dus!

Verschillende soorten

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten rammelaars: groot, klein, effen of vele kleuren. Ook zijn ze verkrijgbaar in vele materialen, soorten lichtjes en geluidjes. De keuze is oneindig! De houten versie is een populaire keuze. In vergelijking met de andere materialen is het moeilijk te breken en bevat het vaak minder kleine onderdelen waarin je baby kan stikken. Ook is het vaak op een duurzame wijze geproduceerd. Dit betekent dat er minder schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Maar ook een zilvere is populair onder ouders en hun baby’s. Zo heeft zilver sterke antibacteriële eigenschappen. Dit komt erg goed van pas bij een nieuwkomeling! Net zoals hout, is een zilveren variant moeilijk te breken. Het geluid wordt ook als zacht en melodieus ervaren. Daarnaast is een rammelaar dier een geliefde variant. Kinderen houden eenmaal van dieren. Dus dit soort speelgoed is altijd een succes. Nu heb jij iets meer achtergrondinformatie over de rammelaar en de verschillende soorten. En ook begrijp je nu waarom dit het ideale baby speelgoed is voor jouw baby. Of de baby van iemand anders natuurlijk!