Voorkom ongelukjes tijdens het zwemmen

Gaan zwemmen met de familie, die bestaat uit volwassenen, kleine kinderen en baby’s klinkt als een goed idee, maar om ongelukjes tijdens het zwemmen te voorkomen is het, het makkelijkst om de kleine kinderen en de baby’s zwemluiers om te doen. Dus niet een gewone luier! Er bestaan verschillende varianten van de zwemluier. Van wegwerp luiers tot aan de wasbare luiers en met een elastische band of een plastic strip? Gebruik een zwemluier die het beste bij jouw baby past en het die het meest comfortabel aanvoelt, maar hoe werkt zo’n zwemluier nou eigenlijk?

Dus geen gewone luiers

Je baby met een normale luier het water in doen? Dat is iets wat je dus wilt voorkomen. Een gewone luier is absoluut niet geschikt om je baby aan te trekken voor bij het zwemmen in bijvoorbeeld een zwembad. Een gewone luier is ervoor bedoelt om al het vocht op te nemen. Wat er dus gebeurt wanneer je een gewone luier om doet bij je baby om in te gaan zwemmen is, dat de luier zich meteen volzuigt met al het water. Dat is niet alleen oncomfortabel en onhandig, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Je baby kan gaan zinken door de te zware luier of de billetjes kunnen omhoog drijven, omdat de luier teveel lucht vasthoudt. Daarom is het beter om zwemluiers te gebruiken.

De handleiding voor zwemluiers

Het is dus altijd handig, wanneer je op pad gaat om te zwemmen met kleine kinderen die nog niet zindelijk zijn, om een zwemluier bij de hand te hebben. Een zwemluier is, niet zoals de gewone luier, gemaakt van niet-absorberend materiaal, wat het zwemmen met zo’n luier dus een stuk veiliger maakt. Ook neemt het dan weinig tot geen urine op, maar de elastische buitenrandjes bij de benen en de middel zorgen ervoor dat de ontlasting van het kindje niet ontsnapt in het water. Zorg er wel voor dat de luier na het zwemmen weer wordt vervangen door een normale luier.