De meest gestelde vragen over Laser Hair Removal

Zowel mannen als vrouwen kiezen tegenwoordig steeds vaker voor een Laser Hair Removal. Een van de redenen is dat het verdwijnen van het haar vele voordelen heeft. Zo ben je thuis minder tijd kwijt aan het scheren van de ongewenste haargroei, maar het geeft je ook meer zelfvertrouwen. Hier lees je de meest gestelde vragen over het weglaseren van je ongewenste haargroei. 

Kan je ook in de zomer gebruik maken van Laser Hair Removal? 

Ook in de zomer kan je gebruik maken van de Laser Hair Removal behandeling. Het is dus een fabel dat dit niet zou kunnen. Het is wel belangrijk dat er voldoende contrast is tussen je haren die je wilt laten verwijderen en je huidskleur. Het kan dus zo zijn dat als je veel in de zon bent geweest of hebt liggen zonnen dat er te weinig kleurverschil is en de behandeling wordt afgeraden. Als de behandeling wel door zou gaan kan je je huid onnodig beschadigen omdat de laser dan niet alleen je haar lasert maar ook je huid. 

Een ander punt om rekening mee te houden als je zomers je haar weg laat laseren is de Uv-straling. Tijdens de behandelperiode is het niet aan te raden om je huid bloot te stellen aan Uv-stralingen. Dat geldt voor zowel de zon als voor zonnebanken. Op het moment dat de huid wel wordt blootgesteld kan er verbranding optreden of hyperpigmentatie. Hanteer voor de zekerheid de volgende twee vuistregels:

  • Laat minimaal twee weken tussen de behandelingen en blootstelling aan Uv-stralingen zitten. 
  • Wacht minimaal vier weken met de Laser Hair Removal als je bloot bent gesteld aan Uv-stralingen. 

Mag je tijdens de behandelperiode de haargroei scheren? 

Tijdens de behandelperiode kan je de haargroei die ongewenst is gewoon weg scheren. Je hoeft dus niet de haargroei te laten staan om hem succesvol te laten laseren. Tijdens de periode zal je merken dat de behoefte om te scheren steeds minder wordt omdat de haartjes na de behandeling uitvallen en er dus steeds minder is om te scheren. Direct na de eerste laserbehandeling zal je al een afname van de haargroei opmerken. 

Het is niet toegestaan om andere methoden te gebruiken waarbij de haarwortel mee wordt verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan epileren, waxen en harsen. Je hebt namelijk tijdens de laserbehandeling de haarwortels nodig om de behandeling te laten slagen. Op het moment dat je de ongewenste haargroei epileert, waxt of harst dan mist de wortel en kan de laser niet voldoende doordringen. 

Heeft het zin om vlak voor de zomer te beginnen met Laser Hair Removal?

Het heeft zeker zin om voor de zomer één of twee behandelingen voor de Laser Hair Removal uit te laten voeren. Je zal namelijk na de eerste behandeling al verschil merken in de dikte en de hoeveelheid haargroei. Dat betekent dus dat als je voor de zomer al een behandeling doet je direct tijdens de zomer al minder haargroei hebt en kan genieten van de voordelen van laserontharing