Een schoon huis om in te leven

Een schoon huis betekent een fijne plek om te wonen. Het geeft je een stukje gemoedsrust en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je woning. Echter, een huis houdt zichzelf niet schoon: je zult echt aan de bak moeten om een leefbaar huis te houden. Met een aantal simpele tips en tricks houd je je huis gemakkelijk schoon, zonder er al te veel tijd en moeite in te steken.

Ventileren

Je herkent het wel: je hebt een nachtje je slaapkamerraam dichtgehouden en het ruikt gelijk een beetje muf. Je doet ‘m direct open als je wakker wordt en frisse lucht stroomt naar binnen: wat een (letterlijke) verademing! Ventileren is belangrijk, want zo gaan ongewenste geuren je huis uit en kan frisse lucht naar binnenstromen. Je doet er goed aan om centrale afzuiging te installeren, zodat nare geurtjes uit je keuken en badkamer snel verwijderd worden. Ventilatieshop adviseert ook om tijdens het koken of badderen een raam open te zetten en/of de deuren wagenwijd open te doen.

Opruimen

Het klinkt misschien logisch, maar het schiet er bij veel mensen toch altijd bij in. Opruimen is namelijk niet de leukste taak die er bestaat, maar wel een die weinig tijd kost als je het constant doet. Zodra je bijvoorbeeld tijdschriften hebt gelezen, berg ze dan op in een kast of leg ze netjes neer op tafel. Laat ze vooral niet rondslingeren op de bank. Dit geeft een erg onoverzichtelijk en rommelig gevoel. Ruim vuile vaat ook op: zet het in de vaatwasser of was het zo snel mogelijk af. Hierdoor wordt de kans ook kleiner dat er beestjes op af komen.