Hulp nodig bij stoppen met roken

Rook je al lange tijd en wil je graag stoppen? Waarschijnlijk heb je het al een paar keer eerder geprobeerd en is dit mislukt. Stoppen met roken is enorm moeilijk voor veel mensen. Het is natuurlijk een verslaving en het is nog steeds makkelijk te krijgen. Het is niet illegaal om te roken en je hebt in eigen handen hoe je hiermee omgaat. De vrijheid die we hebben omtrent roken maakt het voor veel mensen lastig om te stoppen. Ook voor mensen die al jaren roken is het alleen maar lastiger om hiermee te stoppen. Toch is mogelijk!

Kijk naar gezondere alternatieven

Een kleine stap maken betekent veel meer dan in één keer een drastische stap maken. We zien heel vaak terug dat mensen in één keer proberen te stoppen en dat dit mislukt. Het is dan beter om te kijken naar een alternatief wat minder schadelijk is voor je gezondheid. We hebben het hier over de e-sigaret. Het is ontworpen om het voor mensen makkelijker te maken om te stoppen en het is een gezonder alternatief als je niet van plan bent te stoppen maar wel gezonder wilt leven.

Probeer een buddy te vinden

Iets met iemand samen doen werkt vaak beter dan alleen in dit soort situaties. Waarschijnlijk ken je genoeg mensen om je heen die roken. Er zit altijd wel iemand tussen die ook wilt stoppen. Door samen een doelstelling vast te stellen en deze periode aan te gaan, is het makkelijker om weg te blijven van een sigaret. Je kunt samen haalbare doelstellingen vaststellen en evalueren. Heb je momenten wanneer je er heel erg trek in hebt? Bel elkaar en zorg voor voldoende afleiding. Uiteindelijk zal dit helpen en voor je het weet heb je nooit meer trek in een sigaret.