wietzaden

Zijn wietzaden illegaal

Wietzaden zijn illegaal om te hebben. De politie ziet dit vaak door de vingers waardoor je de mogelijkheid hebt om wietzaden in huis te hebben. Als je wietzaden wilt kopen om te kweken voor je zelf, dan is het van belang dat je de juiste wietzaden hebt. Doordat je de juiste wietzaden hebt, zal je goed kunnen roken van wiet van een goede kwaliteit. Kwaliteit zaden vind je in enkele winkels. Deze winkels kun je online vinden maar ook wellicht bij jou in de buurt kun je de juiste wietzaden kopen. Als je wietzaden wilt kopen, dan kan je kijken voor verschillende zaden. Zo heb je wietzaden van verschillende soorten wiet. Hierdoor kan je zelf kijken welke wiet jij het lekkerst vindt. 

wietzaden

Hoeveel wietplanten mag je in huis?

Je mag maar een aantal wietplanten in huis hebben. Zo mag je maar 5 wietplanten in huis hebben. Deze 5 wietplanten dienen geen overlast te bezorgen aan de buren of de rest van de omgeving. Gebeurd dit wel? Dan worden de wietplanten in beslag genomen door de politie. Je zal dan afstand kunnen doen van de planten. Doe je dit niet? Dan kan er wellicht een rechtszaak aangespannen worden. Om dit te voorkomen, is het van belang dat je de juiste locatie vindt waar je geen overlast kunt bezorgen.

Mag je zelf gekweekte wiet verkopen?

Het mag absoluut niet om zelf gekweekte wiet te verkopen. Dit staat namelijk niet onder de belasting en daarom wordt het ook zwart werken genoemd. Het is niet mogelijk om wiet te verkopen. Als je een vergunning hebt als coffeeshop, dan heb je de mogelijkheid om wiet te verkopen. Dit mag dus alleen met een vergunning. Doe je dit niet met vergunning? Dan kan je er een hoge boete voor krijgen. Ook mag je maar 5 gram wiet of hasj op zak hebben. Als je meer op zak hebt, zal de politie kunnen denken dat het een persoon is die wiet of hasj verkoopt.