vriendengroep

Wil je lid worden van een vriendennetwerk?

Het vinden van (nieuwe) vrienden kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zo sociaal bent ingesteld of een druk leven hebt. Een vriendennetwerk kan daarbij helpen: je ontmoet nieuwe mensen met dezelfde interesses en maakt leuke activiteiten mee. Maar waar begin je eigenlijk als je op zoek bent naar zo’n netwerk? Hieronder vind je vijf tips om je op weg te helpen.

Bepaal je interesses en zoek het daarbij passende netwerk

Een vriendennetwerk is belangrijk, maar alleen als je ook daadwerkelijk iets te doen hebt met de mensen die je ontmoet. Bepaal daarom eerst je interesses: wat vind je leuk om te doen? Waar praat je graag over? Vervolgens ga je op zoek naar een vriendennetwerk dat hierbij past. Hou bijvoorbeeld rekening met de activiteiten die het netwerk aanbiedt, de leeftijdscategorie en de locatie. Er zijn een aantal bekende vriendennetwerken, zoals Actiefplezier.nl.

Begin klein en breid langzaam uit

Het kan verleidelijk zijn om jezelf meteen aan te melden bij meerdere vriendennetwerken, maar begin klein en breid langzaam uit. Het is namelijk belangrijk om een netwerk te kiezen waarbij je jezelf op je gemak voelt en waarbij je echt iets toe kunt voegen. Door eerst klein te beginnen, voorkom je dat je overweldigd raakt.

Neem de tijd om nieuwe mensen te leren kennen

Als je eenmaal deel uitmaakt van een vriendennetwerk, is het belangrijk om de tijd te nemen om nieuwe mensen te leren kennen. Ga niet alleen af op je eerste indruk, maar stel bijvoorbeeld ook open vragen en probeer te luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Op deze manier bouw je dieper contact op en maak je sneller vrienden.

Kom regelmatig naar de georganiseerde activiteiten

Een vriendennetwerk bestaat natuurlijk uit meer dan alleen het ontmoeten van nieuwe vrienden. Er zullen ook georganiseerde activiteiten zijn waar je aan mee kunt doen. Probeer hier regelmatig bij aanwezig te zijn, want zo leer je niet alleen nieuwe mensen kennen, maar creëer je ook leuke herinneringen en ervaringen.

Wees jezelf

Tenslotte: wees vooral jezelf. Verstel jezelf niet om anderen te plezieren of om aardig gevonden te worden. Uiteindelijk wil je immers vrienden maken die je accepteren zoals je bent en waarmee je echt een klik hebt. Wees daarom altijd eerlijk over wie je bent en wat je leuk vindt, zo creëer je de meest authentieke vriendschappen.

Samenvatting 

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende manieren om een vriendennetwerk te vinden. Door je interesses en voorkeuren op een rijtje te zetten en goede keuzes te maken, kun je een netwerk vinden dat bij jou past. Door jezelf open te stellen, regelmatig mee te doen aan activiteiten en vooral jezelf te zijn, kun je vervolgens ook leuke nieuwe mensen ontmoeten en de vriendschappen sluiten waar je naar op zoek bent. End of post.

Bron: https://actiefplezier.nl/

actiefplezier.nl