Eenvoudig leven geeft je zoveel rust

Vooral in de huidige tijd waarin alles snel en gehaast moet, is het belangrijk dat we af en toe even aan onszelf denken en een stapje terug doen. Vooral met de stijgende populariteit van social media zien we dat vooral veel jongeren een bepaald ideaalbeeld hebben voor zichzelf, waaraan ze moeten voldoen. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Want laten we eerlijk zijn, niemand is toch perfect? Niet voor niets zien we daarom ook steeds vaker dan jongeren met ernstige mentale problemen te maken hebben, omdat ze drukken zijn met een ander, dan met hun eigen geluk. Om ervoor te zorgen dat je een eenvoudig leven kunt hebben we in dit artikel enkele voorbeeld en ook tips, zodat je leven een stuk gemakkelijker wordt.

Kijk niet teveel naar anderen

We zijn ons tegenwoordig alleen maar aan het focussen op hoe dat ene topmodel eruit ziet op instagram of hoe goed die ene jongen het doet met voetballen. De wereld lijkt aan hun voeten te liggen, als je social media mag geloven althans. Toch blijkt dat dit vaak absoluut niet het geval is en dat er veel meer achter schuil gaat, dan we op foto’s en filmpjes kunnen zien. Het grote probleem is dan ook vaak, dat veel jongeren zich alleen maar focussen op het succes en geluk dat zichtbaar is op foto’s. Maar laten we eerlijk zijn, denk je dat dit allemaal echt is? Probeer dus ook om jezelf hiervan af te sluiten en je niet teveel te focussen op wat er hier gebeurt. Uiteraard kun je er wel inspiratie uithalen, maar laat het geen verplichting zijn om hetzelfde te bereiken als dat deze mensen pretenderen te hebben bereikt.

Maak je niet druk om wat andere denken en zeggen

Een belangrijk onderdeel van eenvoudig leven, is om niet teveel uit te doen op wat een ander vindt, zegt en ook denkt. Want als wij als mensen ergens goed in zijn, dan is het wel in het formuleren van een mening. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld het van vroeger populaire televisieprogramma ‘Idols’. Hier moesten mensen hun beste stemgeluid laten horen op een stip. De weg van de deur naar de stip was niet langer dan 2 tot 3 meter, maar toch wisten we met elkaar massaal al een mening te vormen over hoe iemand eruit zag, welke kleding ze droegen of hoe iemand praatte. Door je hier eens niet zoveel mee bezig te houden, zal je merken dat het leven niet alleen een stuk leuker wordt, maar ook makkelijker.

Benader iedereen positief

Wij mensen kunnen maar wat moeilijk omgaan met een compliment. Je kent het vast wel, je geeft iemand een compliment over dat ze een leuke trui, blouse of broek dragen en als antwoord krijg je dan vaak; oh die heb ik al best lang. Er zijn maar weinig mensen die een compliment ook daadwerkelijk in ontvangst willen en ook kunnen nemen. Door bijvoorbeeld alleen dankjewel te zeggen, zal je merken dat je je een stuk beter voelt. Probeer het daarom ook eens andersom. Je zult merken dat wanneer jij alles vanuit een positieve kant benaderd, het leven een stuk leuker en ook makkelijker wordt.