Altijd mee in je tas… een goede pen

Al zijn we thuis en op ons werk nog zo handig met de computer en het toetsenbord, een fijne balpen blijft onze trouwe vriend. Thuis en onderweg. Voor je werk of voor de eigen aantekeningen. Iedereen wil deze metgezel bij zich hebben. Handig om je korte termijn geheugen te ontlasten. Even snel een telefoonnummer noteren om later in je telefoon op te slaan. Voor de lange termijn zaken van belang opschrijven om duidelijkheid te hebben en te houden over de afspraken. Niemand kan zonder een pen. Al moet je hem lenen en uitlenen. Hij doet ertoe. Dus willen we een mooie pen kopen omdat dat het in ons werkzame en sociale leven broodnodig is.

Pen in de keukenla en dashboardkastje

Waar je ook bent of waar je ook gaat. Een pen heb je regelmatig nodig. Wie kan er nu een dag zonder balpen? Een cross balpen vind je daarom thuis in de keukenla, in het pennenbakje op je bureau op kantoor of zelfs onderweg. In het dashboardkastje van menig auto kun je hem vinden. Snel en gemakkelijk iets noteren om later terug te lezen of digitaal te verwerken. Een hulpmiddel wat je overal en altijd tegenkomt. Omdat het een onmisbaar ding in onze talige samenleving is. 

Pen heeft er een digitaal vriendje bij

Ooit hebben we het idee gehad dat computers een papiervrij kantoor zou opleveren. Alles zou digitaal worden verwerkt, opgeslagen en zorgvuldig bewaard. Niets is minder waar. De ouderwetse maar nog steeds onmisbare balpen met een eventuele parker pen vulling heeft er met de pc en laptop een aantal vriendjes bij. Maar door deze techniek is de pen nooit verdrongen. Hij blijft een aanvulling op je bureau naast het toetsenbord en gaat steeds mee in de laptoptas. Eigenlijk zijn ze onafscheidelijk geworden.