Hoe handig zijn Hondenverzekeringen?

Een hond is een maatje voor het leven. Wanneer je hond ziek wordt wil je dat hij de beste zorg krijgt die er is. Een dierenarts kan snel in de kosten oplopen, maar daarvoor zijn er verschillende hondenverzekeringen. Met een hondenverzekering hoef je, je geen zorgen te maken over de kosten en kan je ook direct naar een dierenarts wanneer dit nodig is.

Wat is een hondenverzekering

Een hondenverzekering is een ziektekostenverzekering maar dan speciaal voor je hond. Met een laag bedrag aan premie per maand kan je je hond verzekeren tegen onverwachte dierenarts kosten. Een huisdierenverzekering sluit je af voor een jaar en daarna kan je deze zelf jaarlijks verlengen.

Verbeterde medische zorg

De medische zorg wordt steeds beter en dat geldt ook voor onze huisdieren. In deze tijd kunnen bijna alle ziektes en kwaaltjes behandeld worden, maar is er wel geld voor nodig. Een rekening voor je huisdier kan makkelijk oplopen naar een paar duizend euro. Niet iedereen kan dit betalen en dan komt het wel eens voor dat een dierenarts een hond in moet laten slapen. Met een huisdierenverzekering kan je jezelf dit leed besparen.

Je verdiepen in hondenverzekeringen

Het beste is om voor de aanschaf van een hond je al te verdiepen in de verschillende hondenverzekeringen. Hoe jonger je jouw hond verzekerd, hoe minder premie je zult betalen voor je verzekering. Een pup heeft vooral veel zorg nodig en zal ook wat vaker gezien worden door een dierenarts voor controles, een chip of vaccinaties. Jonge honden zijn ook wat extra kwetsbaar voor parasieten en andere ziektes. Deze kosten zijn vaak standaard gedekt in een puppy of hondenverzekering.

Inspelen op de risico’s

Een oudere hond heeft ook wat meer kans op kwalen of andere aandoeningen. Als eigenaar wil je ook de laatste jaren van je hondenvriend zo fijn mogelijk maken. Met de verschillende hondenverzekeringen kan je inspelen op dit risico en zo zorg je ervoor dat je hond ook op zijn oude dag zijn juiste zorg zal krijgen. Je kan een hondenverzekering afsluiten tot de leeftijd van 7 jaar. Wanneer je hond al is verzekerd en hij bereikt de leeftijd van 7 jaar dan loopt je huisdierenverzekering vaak gewoon door.

Wat zijn de kosten

Er zijn verschillende soorten hondenverzekeringen met verschillende dekkingen. Het ligt aan je hond wat de kosten zullen zijn en ook wat je zelf belangrijk vindt. Een hond wat een zwaarder gewicht heeft, heeft ook meer risico op aandoeningen en dit geldt ook voor de leeftijd van je hond. Hoe hoger het gezondheidsrisico, hoe hoger de premie zal worden per maand. Dit zorgt er ook voor dat jaarlijks de premie aangepast zal worden.

Een hondenverzekering voor op reis

Wanneer je graag op vakantie gaat en je hond ook meereist, is een huisdierenverzekering ook zeker aan te raden. Wanneer je kiest voor een extra dekking voor op reis zorg je ervoor dat je hondenvriend ook op vakantie verzekerd is. Een medische behandeling wordt dan meestal vergoed tot een bepaald bedrag.