Scooter kopen of leasen

Scooter kopen of leasen in Leiden

Het is niet prettig als jouw scooter het begeeft terwijl je op weg bent naar jouw werk of school. Je moet snel reparaties uitvoeren of een nieuwe bromfiets of snorfiets kopen. Maar als jouw bankrekening daar even niet op voorbereid is zul je keuzes moeten maken. Een occasion kopen geeft je waarschijnlijk nieuwe problemen, en een budget scooter zie je niet zitten. Een Vespa scooter is prachtig, maar die prijs ligt te hoog voor je op dit moment. Toch maar fietsen en sparen dan? Je kunt ook een scooter leasen, maar niet iedereen weet hoe dat werkt. Daarnaast is een scooter op afbetaling kopen niet voor iedereen de meest voordelige keuze. Op deze pagina vergelijken we of je in Leiden beter kunt kiezen voor een scooter kopen of een scooter betalen in termijnen.

Bij www.fastfuriousscooters.nl kun je een nieuwe scooter leasen of kopen, bekijk het complete aanbod scooters, van budget tot luxe merken en alles wat daartussen zit.

Scooter kopen of leasen

Hoe werkt een scooter leasen?

Er zijn twee soorten lease contracten:

  1. Private lease: Je huurt een voertuig, de maandprijs ligt vrij hoog maar daar zitten bijna alle kosten in meegeteld inclusief onderhoud. Het voertuig is niet jouw eigendom en je moet deze achteraf weer inleveren. Dit is de vorm van leasen die bedrijven vaak gebruiken voor hun wagenpark.
  2. Financial lease: Dit is eigenlijk een andere term voor een scooter op afbetaling aanschaffen. Je koopt de scooter en voor de winkel is de transactie gewoon afgehandeld. De leasemaatschappij schiet het bedrag voor en jij betaalt in maandelijkse termijnen het verschuldigde bedrag af. Het voertuig is echt van jou en je hoeft deze na afbetaling niet terug te geven.
Voor een scooter leasen is de financial lease de meest voor de hand liggende keuze, houd er rekening mee dat de kosten voor de verzekering en onderhoud niet in de maandprijs zijn inbegrepen.

Scooter kopen of leasen

Voordelen van een scooter op afbetaling kopen

Er zijn verschillende redenenen te bedenken om een scooter te leasen, hier zijn de meest gehoorde voordelen:

  • Je hoeft niet eerst te sparen voordat je een nieuwe scooter kunt aanschaffen.
  • Als je snel vervangend vervoer nodig hebt hoef je niet te kiezen voor een budget scooter van mindere kwaliteit of een tweedehands scooter.
  • Je kunt met een scooter betalen in termijnen de kosten spreiden over een periode van een jaar of zelfs meerdere jaren.
  • Wanneer je andere grote uitgaven in de planning hebt kom je met een scooter op afbetaling niet in de problemen.

Waar kun je een leasecontract afsluiten?

Er zijn verschillende scooterspeciaalzaken die lease contracten aanbieden, lees uiteraard goed de voorwaarden voordat je de aankoop maakt. Je koopt de scooter bij de winkel, die zorgt ook gewoon voor de levering en garantie. De leasemaatschappij is de tussenpartij die de betaling afhandelt met de winkel en waar jij vervolgens de betalingen aan zult verrichten. Een leasecontract online afsluiten is niet ingewikkeld, er zal wel een toetsing plaatsvinden op jouw kredietwaardigheid.

Beter in Leiden een scooter aanschaffen of online?

Online bij www.fastfuriousscooters.nl liggen de prijzen vaak lager dan bij de scooterwinkel in Leiden, daarnaast kun je hier scooters kopen en leasen. Bekijk alle mogelijkheden in de webshop, en als je nog vragen hebt neem je gewoon even contact op met de helpdesk.