Finqle

Invoice factoring behoort tot de ondernemerstrends van dit moment

Onder ondernemers is invoice factoring een nieuwe vorm van debiteurenbeheer, die sterk aan populariteit wint. De groeiende populariteit hiervan is niet onverklaarbaar! Voor ondernemers is er niets vervelender dan het niet betaald krijgen van facturen. Niet alleen brengt dit de nodige stress met zich mee. Ook kan het voorkomen dat ondernemers hun eigen leveranciers niet meer kunnen betalen, door de betalingsachterstanden van eigen klanten. In dit artikel vertellen we je meer over deze vorm van debiteurenbeheer. Wist je dat deze trend oorspronkelijk over is komen waaien vanuit Amerika? Niet voor niets noemt men dit ook wel American factoring.

Invoice factoring

Hetgeen invoice factoring zo interessant maakt

Bij invoice factoring verkoopt een ondernemer facturen aan een zogenaamd factoringbedrijf. Het factoringbedrijf stuurt deze facturen vervolgens door naar de klanten van deze ondernemer. In de tussentijd wordt het gefactureerde bedrag aan de ondernemer overgemaakt, zodat deze direct door kan gaan met het opzetten van marketingcampagnes, het betalen van de rekeningen van leveranciers, enzovoorts. Op het moment dat een klant het factoringbedrijf niet zou betalen, heeft de ondernemer hier geen omkijken meer naar. Zo ervaart een ondernemer aanzienlijk minder stress. Voor het inschakelen van een factoringbedrijf betaal je bepaald percentage aan servicekosten. Dit percentage wordt van het totale factuurbedrag afgetrokken.

Debiteur

Voordelen van American factoring voor ondernemers

Het voornaamste voordeel van deze vorm van debiteurenbeheer, is het feit dat facturen razendsnel betaald worden. De kans dat je tegen betalingsachterstanden aanloopt bij je eigen leveranciers is relatief klein, dankzij deze snelle betaling. Een bijkomend voordeel is dat je zelf geen omkijken meer hebt naar het inschakelen van incassobureaus, het versturen van betalingsherinneringen naar klanten, enzovoorts. Er zijn in Nederland een groot aantal factoringbedrijven te vinden, die je deze dienst aanbieden. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Finqle. Deze partij staat als ervaren en betrouwbaar te boek onder ondernemers.