Voor de echte doe-het-zelvers!

Is het voor jou ook weer tijd om de woonkamer om te toveren? Het is tijd voor een nieuwe look! Je kunt op verschillende manieren inspiratie opdoen voor jouw nieuwe doe-het-zelf-project. Begin je project altijd met een kleurenpalet. Een samenhang van kleuren geeft jouw huiskamer een stijlvolle look. Hoe uitgebreid wil je jouw project maken? Als échte doe-het-zelver steek je natuurlijk graag de handen uit de mouwen. We houden het niet alleen bij een wisseling van sierkussens, maar gaan voor meer! Omdat je hele inboedel verwisselen wellicht wat prijzig kan zijn, is een goeie lik verf wellicht een beter alternatief.

Wat dacht je van beton..

Als je toch al nadenkt over een nieuwe stijl, wat dacht je dan van een moderne betonlook? Tegenwoordig is deze stijl heel makkelijk te recreëren door middel van betonlook verf. Het fijne van dit soort verf is dat je niet hoeft te houden aan de ijzige beton-kleur. Er bestaat een ontzettend breed en divers palet aan beton cire kleuren. Wellicht klinkt alle muren verven als een gigantische klus en heb je hier simpelweg de tijd niet voor? Probeer dan een accentmuur. Een accentmuur trekt de aandacht naar een specifieke hoek en geeft toch het gevoel van een volledig nieuwe woonkamer. Een accentmuur hoeft niet per se de schreeuwend de aandacht te trekken, maar kan bijvoorbeeld ook subtiel. Ga dan voor een beige of zachtroze tint.

Waarom stoppen bij de muren?

Ben je klaar voor een écht grote klus? Stop dan niet bij de muren! Een simpele manier om je woonkamer te pimpen is door je meubels een lik verf te geven. Die mooie grote kast, of bijvoorbeeld de eettafel worden makkelijk als nieuw door eens goed in de weer te gaan met een paar emmers kalkverf. Hoe groter klus, des te belangrijker het kleurenpalet! Zorg ervoor dat je basiskleur een kleur is die niet snel zat bent. Juist door makkelijk te vervangen objecten een aparte kleur te geven zorg je ervoor dat je regelmatig je huiskamer kunt updaten. Heb je zin in een felblauwe sfeer, kies er dan voor om je sierkussens, schilderijen en onderzetters in het blauw te zetten. Meubels en muren komen in de basiskleur.