shopvoorgezondheid

Weten jullie wat een glucosemeter is?

glucosemeterVandaag wil ik het graag over een ander onderwerp hebben. Mijn artikel van vandaag zal dan ook gaan over een glucosemeter. Nu zullen sommige van jullie misschien wel niet weten wat zo’n meter is. Vandaar dat ik hier dieper op in ga.

bloedsuikermeterMensen die diabetes hebben moeten regelmatig hun bloedsuikerwaarden controleren. Dit kunnen zij dus doen met zo’n glucosemeter. Wellicht dat sommige van jullie dit kennen als een bloedsuikermeter. De werkwijze werkt eigenlijk heel simpel. Je krijgt bij de aanschaf van zo’n meter enkele strips. Het is dan om de zoveel tijd nodig om nieuwe lancetten te kopen. Shop voor gezondheid is een site waar je dit kunt kopen. Zij hebben verschillende merken zoals Beurer, Medisana en MultiCheck. Natuurlijk heeft iedereen een bepaalde voorkeur, wanneer je twijfelt kun je naar shopvoorgezondheid.nl voor meer informatie.

Hoe werkt een glucosemeter?

Het is eigenlijk heel eenvoudig om de suikerspiegel te meten. Allereerst moet je natuurlijk een glucosemeter hebben. Ik gaf net al aan waar je deze het best kunt kopen. Wanneer je zo’n bloedsuikermeter hebt dan moet je het volgende doen:
Door een simpel prikje in de vinger komt een klein druppeltje bloed beschikbaar.
Plaats het druppeltje bloed op het teststrookje.
De chemicaliën in het teststrookje geven een reactie met glucose.
Lees vervolgens de uitslag af van het apparaat.
Aan de hand van de uitslag kunnen conclusies worden getrokken. (Moeten de medicijnen worden gewijzigd bijvoorbeeld)

shopvoorgezondheid