Wil jij je ook verdiepen in NLP?  

Vanaf je geboorte doorga je ontwikkelingen, elke dag en elk uur van de dag. Veel ontwikkelingen zijn kleine stapjes, andere ontwikkelingen zijn grotere stappen. Van sommige ben je je misschien meer bewust dan van anderen. De ontwikkelingen gaan gepaard met ervaringen, zowel positief als negatief en aan de hand van die ervaringen ontwikkel jij je verder. Met NLP leer jij inzicht krijgen in wat jouw drijfveren en motivaties zijn. Je kunt deze methode binnen alle beroepen en binnen jouw persoonlijke levenssfeer toepassen, omdat het gaat om jouw persoonlijke ontwikkeling en een effectieve communicatie.  

Waarom moet je je verdiepen in NLP?  

Waarschijnlijk vraag je je af waarom NLP zo trending is op dit moment en waarom jij je erin zou willen verdiepen. Eigenlijk is het antwoord eenvoudig: jij hebt alle gereedschappen om patronen te analyseren en waar mogelijk te veranderen. Met een NLP-training leer jij deze gereedschappen herkennen én gebruiken. Er wordt gekeken naar jouw bewuste en onbewuste waarnemingen, jouw interne proces en uiteindelijk het gedrag dat daaruit voorkomt. Denk aan een doel dat (nog) niet gelukt is om te behalen, maar als je kijk naar jouw processen en hierin verbetering aanbrengt kun je wel het doel bereiken.  

Wat voor trainingen zijn er?  

De trainingen die er bestaan voor NLP zijn divers en je kunt hier een persoonlijke keuze in maken. Wil je alleen kennis maken met dit vakgebied dan zijn er cursussen van twee dagen of zes avonden te volgen. Als je op zoek bent naar een vervolg of meer diepgang, dan is er bijvoorbeeld de NLP Practitioner training die je kunt opvolgen met een Master. Voor de gevorderde cursist kun je ook gaan kijken naar zelf een trainer worden, waarvoor ook speciale trainingen zijn opgesteld om je niet als ‘lijdend voorwerp’ te zien maar als helper.  

Er is zelfs voor zelfstandige ondernemers een training opgesteld die zich zowel richt op het vakgebied als op businessmodellen met marketing en ondernemerschap erbij.  

Waar gebruik je een NLP-training uiteindelijk voor?  

Zoals aangegeven kun je een NLP-training gebruiken in elk vakgebied, zowel professioneel als ook binnen jouw eigen persoonlijke levenssfeer. Je kunt ervoor kiezen om patronen te analyseren die jou niet tot jouw doel brengen, maar je kunt ook kijken hoe jij jouw relaties, zakelijk en/of privé, kunt uitdiepen door een diepere connectie aan te gaan.  

Voorbeelden op het werkgebied zijn een arts die op een efficiëntere manier zijn patiënt kan voorzien van informatie en mogelijke ruis voor is. Maar ook een manager die aansturing moet geven aan werknemers, waarbij een heldere communicatie van belang is maar ook een diepere connectie waardoor over en weer meer effort getoond kan worden.  

NLP is een vakgebied dat zo ver reikt als jij je kan bedenken en kan voor elk mens op deze aardbodem een toevoeging zijn. Voor iedereen is het uiteindelijke doel van een training anders, maar niemand kan ooit te goed zijn in communicatie en het analyseren van haar eigen persoonlijkheid waardoor het ook een oneindige uitdaging en ontwikkeling blijft.