De voordelen van collageen poeder voor je huid en lichaam

Er is door de jaren heen best al wat gezegd en geschreven over collageen poeder en dan vooral over de uitwerking die ze bijvoorbeeld zou hebben op onze huid. Volgens heel wat mensen is het zo dat het hierbij dan ook gaat om een supplement dat in staat zou zijn om te verjongen. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. De kans is in de praktijk ontzettend groot dat je op deze pagina bent aanbeland omdat het voor jou niet helemaal duidelijk is wat je nu precies van dit poeder kan en mag verwachten. Ben jij benieuwd om hier meer over te ontdekken? Dat is absoluut geen probleem. Het enige wat je daarvoor dan ook hoeft te doen is gewoon verder blijven lezen.

Een eerste kennismaking met collageen poeder 

Laat ons om je te beginnen even kennis laten maken met collageen poeder. Het is natuurlijk zeer belangrijk om te weten wat collageen precies doet. Het betreft hier een eiwit welke door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Het wordt algemeen bestempeld als één van de meest fundamentele bouwstenen van ons lichaam. Het hoeft dan ook in de praktijk niet te verbazen dat ze is terug te vinden op zeer veel verschillende plaatsen. Je treft ze dan ook bijvoorbeeld aan tussen: 

  • Spieren en gewrichten; 
  • Bij onze pezen en botten; 
  • In de haren en nagels;
  • In de huid.

Zolang je lichaam er in de praktijk in slaagt om een voldoende hoeveelheid collageen aan te maken is er uiteraard geen probleem. De huid zal dan soepel en elastisch zijn en bovendien zullen je haren en nagels mooi sterk zijn. Ook gewrichtspijnen zullen je naar alle waarschijnlijkheid geen overlast bezorgen. Tot je ongeveer de leeftijd van 30 jaar bereikt draait de productie van collageen in je lichaam op volle toeren. Pas daarna loopt de productie langzaam maar zeker af waardoor collageen poeder gebruiken het overwegen waard kan worden. 

Hoe uit een afnemende hoeveelheid collageen zich precies?

Waarom zou je dan precies gebruik moeten gaan maken van collageen poeder? Onder meer omdat het gebrek aan collageen dat door je lichaam wordt aangemaakt zich op verschillende vlakken zal uiten. Zo kan je huid bijvoorbeeld minder elastisch en daardoor ook slapper gaan worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat er rimpels gaan verschijnen en dien je er rekening mee te houden dat cellulitis kan beginnen opkopen. Ook andere kwalen zoals pijnlijk gewrichtspijnen kunnen het gevolg zijn van een gebrek aan collageen. Het gebruik van collageen poeder kan dan worden overwogen.

Weet collageen poeder ook echt een meerwaarde te realiseren?

Heel wat mensen staan, met recht en rede, vrij sceptisch tegenover het gebruik van allerhande supplementen. Dat geldt zeker ook voor het zogenaamde collageen poeder. Dit gezegd hebbende zijn er door de jaren heen heel wat onderzoeken gedaan naar de werking van dit poeder en die onderzoeken bleken niet zelden zeer lovend over het eindresultaat. Voor mensen waarbij er moet worden vastgesteld dat het lichaam zelf niet meer voldoende collageen kan produceren zou het dan ook de moeite waard kunnen zijn om het gebruik van dit poeder op z’n minst te gaan overwegen.

Voor meer informatie, bezoek onze website.