goud kopen

Goud: misschien wel de oudste en meest overzichtelijke beleggingsmethode

Veel Nederlanders die een vaste baan hebben verkeren in de luxe positie waarin er vrijwel structureel meer geld binnenkomt dan wordt uitgegeven. Mocht dit bij jou het geval zijn terwijl je buiten een eventuele hypotheek geen andere schulden hebt, dan wordt het vanzelf interessant om een deel van je geld te gaan beleggen. Hierbij kun je aanhouden dat je altijd een hoeveelheid geld op je spaarrekening bewaart waarmee je een jaar lang al je vaste lasten zou kunnen betalen. Al het geld dat daar bovenop komt zou je volgens die theorie dus quasi risicoloos kunnen beleggen. Hoewel, echt risicoloos is beleggen uiteindelijk bijna nooit; hier zijn flinke gradaties in te ontdekken. Een belegginsmethode die al eeuwenlang bestaat is evenwel goud kopen. Het kopen van goud als beleggingsstrategie is een manier van beleggen die relatief veilig geacht wordt. Hieronder lees je waarom goud nog meer populair is als beleggingsmateriaal.

goud kopen

Om deze redenen is goud een populair beleggingsmiddel

Ondanks dat er de laatste jaren moderne methoden van beleggen bij zijn gekomen is het beleggen in goud nog altijd een veelbeproefde techniek. Dit komt door de volgende redenen:

  • Goud is een enorm waardevaste grondstof en dit zal vanwege de zeldzaamheid en de eindigheid vermoedelijk altijd zo blijven. Bovendien heeft goud bij uitstek een luxe en duur imago. 
  • Je kunt goud altijd weer verkopen, iets dat prettig is als je ooit met financiële tegenvallers te maken krijgt.
  • Het opslaan van goud is eenvoudig.
  • Goud zou als onderpand kunnen dienen wanneer je extra kredieten aanvraagt.
goud kopen